Tiles
Terug naar het overzicht

Sint Maartenskliniek Nijmegen

1 oktober 2019
Het was een bijzonder project; niet alleen door de bouw van de hypermoderne OK’s met de nieuwste technologieën maar ook de nieuwbouw van de verpleegafdelingen, een polikliniek en een revalidatieafdeling. 
 
Alle patiëntenkamers en ganggebieden zijn voorzien van M-Wall Hygienic lambrisering op verschillende hoogtes in de kleur White, afgewisseld met een houtprint. 
 
Op de ‘Hotfloor’ heeft M-Wall de verkoeverafdeling, alle opdekruimten van de OK’s, de centrale OK-gang en ook de naastliggende ganggebieden en medicatiekamers voorzien van de M-Wall Hygienic. Het merendeel van de wanden op de ‘Hotfloor’ zijn kamerhoog bekleed. 
                                                           

Het bijzondere in dit project zijn de uiteenlopende wensen per afdeling.In het revolutionaire OK-concept draait het om een aangename omgeving voor zowel het operatieteam als de patiënt. Een omgeving waarin de mens centraal staat. Intuïtie, comfort maar voornamelijk veiligheid is de belangrijkste drijfveer geweest van het ontwerp. 

Overal is gebruik gemaakt van de M-Wall Hygienic White, dat is afgestemd op dit soort kritische omgevingen. Functionaliteit en veiligheid staan voorop. M-Wall Hygienic is eenvoudig te reinigen door de hoge chemische bestendigheid en heeft daarnaast een actief-antibacteriële werking. In samenwerking met EGM-architecten zijn specifieke details ontworpen voor de hoeken, werkstations en doorgeefluiken om naden tot een minimum te beperken, want ieder randje is een risico voor bacteriegroei. Voor de aansluitingen tussen de platen is gebruik gemaakt van een thermische las, zodat er alsnog een homogene verbinding ontstaat.
 
De functionele eigenschappen van een ziekenhuis, met de uitstraling van een hotel. Dat maakt de revalidatieafdeling zo bijzonder. Door het toepassen van de M-Wall Hygienic White, afgewisseld met een houtprint wordt het warme gevoel van thuis bereikt met de functionele eigenschappen van een klinische omgeving.